Vodna stiskalnica za učinkovito stiskanje zmletega sadja

Vodna stiskalnica za učinkovito stiskanje zmletega sadja

Vodna stiskalnica je naprava, ki omogoča stiskanje zmletega grozdja, jabolk in drugega sadja s pomočjo vodnega pritiska iz vodovodnega omrežja. Za delovanje stiskalnice zadostuje pritisk omrežja 2,5 bar. Zaradi svoje kompaktne konstrukcije je vodna stiskalnica za grozdje majhnih dimenzij, vendar zagotavlja enakomerno in učinkovito stiskanje po celotni prostornini koša stiskalnice.

S svojim inovativnim dizajnom in uporabo vode kot delovnega medija omogočajo vodne stiskalnice hitro in enostavno stiskanje, ki ohranja visoko kakovost pridelanega soka.

Varnost in praktičnost

Vodna stiskalnica je opremljena z vgrajenim mehom, ki omogoča enakomerno porazdelitev pritiska in s tem učinkovito stiskanje grozdja in sadja. Za varnost delovanja skrbi varnostni ventil, ki preprečuje prekoračitev delovnega tlaka v stiskalnici. Nekatere stiskalnice imajo dodatno prednost v obliki vrtljivega podstavka, ki olajša praznjenje stiskalnice. Praznjenje je preprosto, saj stiskalnico prekucnemo in izvlečemo koš brez potrebe po dvigovanju.

Uporaba stiskalnice za filtracijo in pridobivanje kvalitetnega razsluza

Z dodatno možnostjo uporabe filter vreče lahko stiskalnico uporabljamo tudi za filtracijo razsluza in droži. To omogoča pridobivanje vina višje kakovosti in ekonomično rabo surovin. Pri filtraciji je pomembno upoštevati pravilen tip filter vreče, ki ga proizvajalec stiskalnice predpisuje za optimalno delovanje naprave.

Hitro in enostavno stiskanje sadežev z inox vodno stiskalnico

Inox vodne stiskalnice so odlična rešitev za hitro in učinkovito stiskanje različnih vrst zmletega sadja. Med njimi izstopa Zottel VS 100 L – vodna stiskalnica za grozdje, ki omogoča breznaporno stiskanje brez izgube kakovosti sadne mase. Poleg tega je enostavna za uporabo, zagotavlja visok izkoristek stisnjenega sadja ter se ponaša z visoko hitrostjo stiskanja. Po uporabi je čiščenje stiskalnice enostavno, kar pripomore k večji praktičnosti in hitrejšemu delovnemu procesu.

Moč, učinkovitost in enostavnost Uporabe

S specifikacijami Zottel VS 100 L se ta vodna stiskalnica izkaže kot zmogljiva naprava za obdelavo sadja. S kapaciteto 100 litrov omogoča obdelavo večjih količin sadja brez nepotrebnih prekinitev. Njene dimenzije – dolžina 790 mm, širina 730 mm in višina 1210 mm – zagotavljajo dovolj prostora za udobno delo, medtem ko je koš stiskalnice velikosti fi 440×730 mm, kar omogoča učinkovito stiskanje sadja različnih velikosti. Deluje pri temperaturah vode od 8°C do 20°C, pri čemer najvišji dovoljeni tlak znaša 3 bar, kar zagotavlja varno in zanesljivo delovanje. Kljub svoji moči je stiskalnica presenetljivo lahka, saj tehta le 55 kg, kar olajša prenašanje in premikanje naprave po potrebi.

Zottel VS 100 L – najboljša izbira za hitro in učinkovito stiskanje grozdja

Zottel VS 100 L se izkaže kot nepogrešljiva oprema za vinogradnike in ljubitelje domačega pridelovanja vina, ki želijo hitro in brezhibno stisniti grozdje. Njene funkcije omogočajo hitro obdelavo večjih količin sadja, pri čemer ohranja visoko kakovost soka. Enostavna uporaba, visok izkoristek, velika hitrost ter enostavno čiščenje naredijo to vodno stiskalnico za grozdje prvo izbiro za vse, ki cenijo učinkovitost, zanesljivost in praktičnost pri obdelavi sadja.

Pnevmatske stiskalnice

Pnevmatska stiskalnica predstavlja ključno opremo vinske kleti, nepogrešljivo za pridobivanje visokokakovostnega mošta. Njena izjemna prednost je v nizkem tlaku, pri katerem se vrši stiskanje. Ta nizki tlak omogoča učinkovito stiskanje grozdja brez mehanskih poškodb delov jagode in pecljevine. Rezultat je temeljito iztisnjen sok visoke kakovosti, ki ni obremenjen s snovmi iz trdih delov grozdja. Pnevmatska stiskalnica zagotavlja ne le učinkovitost, temveč tudi ohranjanje kvalitete mošta.

Podobne objave:

admin

Related Posts

Read also x